SELÇUKLU BELEDİYESPOR’LU ALİ CAN ÖZCAN’DAN DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA GÜMÜŞ MADALYA

13 Aralık 2021 / Pazartesi

Selçuklu Belediyespor Kulübü Para Tekvando Milli Sporcusu Ali Can Özcan, İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ikincilik elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Para Tekvando Şampiyonası 43 ülkeden 263 sporcu katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Ali Can Özcan 52 kg da Dünya ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Şampiyonada şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil eden Milli Sporcumuz, kazandığı madalya ile Paris 2024 Olimpiyatlarına katılım yolunda da büyük avantaj elde etti. 2017 ve 2019 Dünya Şampiyonalarında bronz madalya kazanan Ali Can, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da ikincilik elde ederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.  İstanbul’da düzenlenen Şampiyonada Milli Takımımızın başarısı da dikkat çekti. Para Tekvando Milli Takımımız, şampiyonayı 2 altın, 5 gümüş, 6 bronz olmak üzere 13 madalya ile tamamladı. Türkiye, kadın takım sıralamasında dünya şampiyonu olmayı başardı. Ay-yıldızlı milliler, genel takım sıralamasında ise Rusya’nın ardından 2. sırayı alırken, İran 3. oldu.

BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN TEBRİK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Şampiyonada gümüş madalya kazanan Ali Can Özcan’ı tebrik etti. Pekyatırmacı, “Dünya Şampiyonasında kulübümüzü, şehrimizi ve en önemlisi ülkemizi gururla temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcumuz Ali Can Özcan’ı ve antrenörlerimizi kutluyorum. Ali Can’dan Uluslararası müsabakalarda madalya görmeye alıştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.