SELÇUKLU BELEDİYESPOR SUTOPU TAKIMI SÜPER LİG’E YÜKSELDİ

12 Ağustos 2024 / Pazartesi

Sutopu 1.Liginde geçtiğimiz sezonu Play-Off müsabakalarının ardından ikinci sırada tamamlayan Selçuklu Belediyespor Sutopu Takımı Süper Lige yükselme başarısı gösterdi

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü başarılarına bir yenisini daha ekleyerek şehrimizin gururu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Sutopu 1.Liginde şehrimizi başarıyla temsil ederek sezonu ikinci sırada tamamlayan Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu Süper Ligine yükselmeyi başardı. Tamamı altyapı ve genç sporculardan oluşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu Takımı, 2024-2025 sezonunda 8 takımın yer alacağı Süper Lig’de şehrimizi temsil edecek. Antrenmanlarını Selçuklu Belediyesi Sancak ve Beyhekim Yüzme havuzlarında gerçekleştiren Sutopu Takımının antrenörlüğünü ise tecrübeli Hasan Seren yapıyor.
SÜPER LİG’DE ZORLU MÜSABAKALARA ÇIKACAK

Önümüzdeki Süper Lig’de mücadelece edecek olan Selçuklu Belediyespor Kulübünü zorlu maçlar bekliyor. Altyapıdan yetişen genç sporculardan kurulu bir takım olan Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu Takımı, branşında önemli başarılara imza atan Galatasaray ve Enka Spor kulüpleriyle karşı karşıya gelecek. 8 takımın yer aldığı ligde sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar Play-Off’a yükselirken, ligi son sırada tamamlayan takım bir alt lige düşüyor.

SEREN: HEDEFİMİZ LİGDE KALICI OLMAK

Selçuklu Belediyespor Kulübü Sutopu Takımı Başantrenörü Hasan Seren öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirtti. Seren, “Sutopu branşında şehrimizi temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Altyapıdan uzun yıllardır beraber olduğumuz sporcularla birlikte geçtiğimiz sezon başarılı bir performans gösterdik ve bunun sonucunda ligi ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükseldik. Çok zorlu rakiplerden oluşan zor bir ligde mücadele edeceğiz ama altyapıdan yetişen genç sporcu kardeşlerimize inancımız tamam. Öncelikli olarak hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak. İnşallah bunun içinde elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bizlere her zaman destek veren bizlerin yanında olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya ve Kulüp Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

PEKYATIRMACI: SELÇUKLU BELEDİYESPOR KULÜBÜMÜZ

GURURUMUZ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyespor Kulübünün elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyespor Kulübümüz takım sporlarında önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Sutopu branşında genç sporcularımızla Süper Lig’e yükselme başarı gösteren Selçuklu Belediyespor Kulübümüzü tebrik ediyorum. Uzun yıllardır verilen emeklerinin karşılığını aldılar ve 1.ligin ardından bu kez Süper Lig’de şehrimizi temsil etme hakkı kazandılar. Takımımızın Süper Lig’de de başarılı sonuçlara imza atacağına inancımız tam. Sporcularımıza ve antrenörlerimize Süper Lig’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.