SELÇUKLU BELEDİYESPOR BASKETBOL ALTYAPI SEÇMELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

01 Ağustos 2022 / Pazartesi

Selçuklu Belediyespor Kulübü Erkek Basketbol Takımı için yapılan seçmelere sporcular tarafından yoğun ilgi gördü. Seçmeleri Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da yerinde takip etti

Selçuklu Belediyespor Kulübü Erkek Basketbol Takımı için yapılan altyapı seçmeleri sporcular tarafından yoğun ilgi gördü. Online olarak yapılan başvurular sonucunda 7-16 yaş arası 700’e yakın sporcu Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde dahil olabilmek için mücadele etti. Yenikent Spor Salonunda Başantrenör Ahmet Bülbül yönetiminde gerçekleşen altyapı seçmelerini Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da yerinde takip etti. Sporcularla kısa bir süre sohbet eden Başkan Pekyatırmacı, başarı dileklerinde bulunaraka katılımları için sporculara teşekkür etti. Başkan Pekyatırmacı’nın yanı sıra Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan ve Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar’da seçmeleri yakından takip etti.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN

YETENEKLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İFADE EDEBİLMELERİ

Selçuklu Belediyesi olarak spora her zaman en üst seviyede destek olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Basketbolda önemli bir adımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yenikent Spor Salonumuzda gençlerimiz, çocuklarımız seçmelere katılıyorlar. 7 ila 16 yaş arasındaki 700 çocuğumuz seçmelere kayıt yaptırdı. Konyaspor Basketbol takımımız artık önümüzdeki yıl Süper Lig’de mücadele edecek ve Konyaspor Basketbol takımımızın Süper Lig’de mücadelesiyle birlikte Konyaspor’la Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün  iş birliğiyle birlikte inşallah önümüzdeki yıl  kulübümüzün basketbol takımı da Basketbol Gelişim Ligi’nde Selçuklu Belediyesi Konyaspor ismiyle mücadele edecek. Bu bizim için çok önemli çünkü sporun şehrimizde gelişmesi, sporcularımızın kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri için onlara ciddi hedefler belirlememiz ve onların gelişimlerine katkı sunmamız gerekiyor. Bu manada Konyaspor Basketbol Takımımız Süper Lig’de mücadele ederken Selçuklu Belediyespor Kulübümüzün basketbol takımı da Gelişim Ligi’nde Konyamızı temsil ederek mücadelelerine başlamış olacaklar. 700 çocuğumuz seçmelere katıldı ve bu rakam bizim için çok önemli. Konyamızda basketbola gönül vermiş bu şekilde yoğun bir katılımın olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu seçmelere katılan çocuklarımızın burada yapacakları çalışmalar neticesinde elde edecekleri sonuç kesinlikle ne bir ilk ne de bir son. Biz burada bütün çocuklarımızın kendilerini en iyi şekilde ifade etmesini istiyoruz. Bu seçmelerimiz bundan sonra da farklı şekilde ve organizasyonlarla devam edecek. Bizim hedefimiz Konyamızda basketbola gönül vermiş gençlerimiz, çocuklarımız kendilerini en iyi şekilde ifade edebilsinler biz onlara imkanları sunalım bu imkanlarla birlikte Konyamızda en üst ligde mücadele edebilecek sporcularımızı, oyuncularımızı yetiştirebilelim. Bu konuda önemli bir atılımı da gerçekleştirdik ve Ahmet Bülbül hocamız Selçuklu Belediyespor Kulübümüz bünyesine dahil oldu. Türkiye’de farklı zamanlarda, farklı kulüplerde çok önemli başarılara imza atmış olan hocamızın burada bizimle birlikte olması ve takımımızın çalıştırıcılığını üstlenmiş olması bizim için çok önemli. Basketbol branşmızıda Konyamıza yeni bir değeri de kazandırmış olduk. Ben çocuklarımızın önümüzdeki süreçte hem Gelişim Ligi’nde hem de diğer liglerde çok önemli başarılara imza atacaklarını ve basketbol alanında Konyamızdan çok iyi, çok yetenekli sporcuların yetişeceğini ve üst liglerde mücadele edeceklerine inanıyorum. Bu manada her türlü imkanımız var Selçuklu Belediyemizin salonları gençlerimiz için hazır. Biz onların hem sportif anlamda en iyi şekilde bu faaliyetlere katılabilmeleri hem de mutlama gidecekleri organizasyonlarda, turnuvalarda en iyi dereceleri alabilmeleri için gerekli hazırlıkları yapıyoruz ve gereken desteği veriyoruz. Tekrar buraya katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ailelerine özellikle teşekkür ediyorum onların desteği olmasa bizim bu organizasyonları gerçekleştirmemiz mümkün değil. Ailelerimizden bir şey daha istiyorum çocuklarımızın sporla ilgili çalışmalarına desteklerini sürekli muhafaza etsinler çünkü çocuklarımızın ilerlemeleri için bu işi sürekli yapmaları gerekiyor. Ailelerimizin bugünkü destek ve çabaları bugün burada oluşları bizim için önemli ama bundan sonraki  süreçte de mutlaka bizimle birlikte olmalarını arzu ediyorum tüm çocuklarıma teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.