GENÇ GÜREŞÇİ EKREM TAŞKINOĞLU’NDAN ‘BÜYÜK’ MADALYA

27 Aralık 2021 / Pazartesi

Selçuklu Belediyespor Kulübü Güreş Takımı Milli Sporcusu Ekrem Taşkınoğlu, Sakarya’da düzenlenen Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 55 kg da ikincilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 24-26 Aralık tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen ‘Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’ sona erdi. Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda 10 farklı siklette yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonaya Selçuklu Belediyespor Kulübü alt yapısında yetişen ve Milli Takıma kadar yükselen Ekrem Taşkınoğlu damga vurdu. Yaş itibariyle Yıldızlar kategorisinde yer alan ancak şampiyona nedeniyle ilk kez büyükler kategorisinde müsabakalara çıkan Ekrem Taşkınoğlu, gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Önde götürdüğü final müsabakasında rakibine 9-6 mağlup olan Ekrem Taşkınoğlu şampiyonayı ikincilikle tamamladı. Şampiyonada madalya kazanan en genç sporcu olan Taşkınoğlu gelecek adına büyük ümit verdi.

ÖZKIŞ: BURUK SEVİNÇ YAŞADIK

Selçuklu Belediyespor Kulübü Güreş Takımı Başantrenörü Yavuz Özkış, şampiyonayı değerlendirdi. Özkış, “2021 yılında Yıldızlar Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden başarılı sporcumuz Ekrem Taşkınoğlu, tecrübe kazanması amacıyla Sakarya’da düzenlenen büyükler Türkiye Şampiyonasında 55 kg da mücadele etti. Beklentilerimizin çok üzerinde bir performans sergileyerek finale adını yazdırdı. Final müsabakasında da altın madalyaya çok yaklaşmışken basit hatalar sonucu ikincilik elde etti. Ekrem’in bu yaşta bu performansı bizleri çok memnun etti tabiî ki. Altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcumuzun Milli Takımda da bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Katkılarından Selçuklu Belediye Başkanımıza, Kulüp Yönetimimize ve Antrenör arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.