Anasayfa / Haberler / FATİH KOÇYİĞİT DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU 24 Eylül 2018 Pazartesi

Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Fatih Koçyigit, Italya’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Sampiyonasindan bronz madalya ile dönerek önemli bir basariya imza atti.

Selçuklu Belediyespor Kulübü Kick Boks bransindaki basarilarina bir yenisini daha ekledi. Geçtigimiz aylarda Dünya Kupasinda ikinci olarak gümüs madalya kazanan Milli Sporcu Zeynep Cankurt’un ardindan bu kez Dünya Gençler Kick Boks Sampiyonasinda Milli Sporcu Fatih Koçyigit üçüncülük elde ederek bronz madalyanin sahibi oldu. 15-23 eylül tarihleri arasinda Italya’nin Venedik sehrinde düzenlenen sampiyonaya 64 ülkeden 2450 sporcu katildi. Milli Takimimiz Sampiyonadan toplamda 5 altin, 9 gümüs ve 15 bronz madalya ile döndü. Konya’dan 4 sporcunun katildigi Dünya Gençler Kick Boks Sampiyonasinda, Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Takim sporcusu Fatih Koçyigit, 51 kg Full Contact kategorisinde üçüncü olarak bronz madalyanin sahibi oldu. Selçuklu Belediyespor Kulübü spor okullarindan yetisen ve 2018 yilinda Türkiye Sampiyonu olarak Milli Takima yükselen Fatih Koçyigit, ilk kez katildigi Dünya Kick Boks Sampiyonasindan da bronz madalya ile dönerek gelecek için umut verdi.

AKER: BIR SONRAKI HEDEFIMIZ ALTIN MADALYA

Selçuklu Belediyespor Kulübü ve Milli Takim Kick Boks Antrenörü Mevlüt Aker Fatih Koçyigit’in önemli bir basariya imza attigini söyledi. Aker, “Fatih Koçyigit çok kisa sürede çok hizli bir ilerleme kaydetti. Müsabik olarak yaristigi ikinci yilinda Dünya üçüncüsü olarak da bunu gösterdi. Ilk kez katildigi Dünya Sampiyonasindan altin madalya ile de dönebilirdi ancak sansizliklar nedeniyle bronz madalya ile yetindik. Ancak bundan sonra kesinlikle hedefimiz Dünya Sampiyonasindan altin madalya ile dönmek olacak. Koçyigit bu sekilde çalismalarini sürdürdügü takdirde bu hedefe de ulasabilecegimizi düsünüyorum. Selçuklu Belediyespor kulübü olarak bizlere her zaman destek olan Selçuklu Belediye Baskanimiz ve Kulüp Baskanimiza tesekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.